Imprezy

Kulinarne podróże: Kuchnia Francuska oraz Beaujolais Nouveau

Kulinarne podróże: Kuchnia Francuska oraz Beaujolais Nouveau
Godzina
14:00
Udostępnij:
Dodaj do kalendarza

Zapraszamy Państwa na niezwykłą podróż kulinarną do świata kuchni francuskiej!
Świętuj z nami Beaujolais Nouveau i odkrywaj smaki z różnych rejonów Francji: od Normandii przez Burgundię aż po Prowansję!
Już 24 listopada w godz. 13:00-22:00

Sprawdź, co kryje się w naszych zestawach, zarezerwuj bilet w I klasie i delektuj się smakiem!

I Normandia:
Camembert poire rôti
(camembert z pieczoną gruszką)
Bouillabaisse
(zupa rybna gulaszowa)
Agneau au boudin noir et tomate fume
(comber jagnięcy kaszanka mięsną i wędzonym pomidorem)
Galettes au fromage fume miel de sarrasin babeurre
(naleśnik z mąki gryczanej wędzony twaróg, miód gryczany, maślanka)

Przedsprzedaż do 18 XI - 65 zł/os.
Cena regularna 70 zł/os.

II Burgundia;
Oeuf Poché Meurette
(jajko poche w winie)
La pochouse
(zupa rybna z kawałkami ryby duszonej w winie)
Boeuf bourguignon et sa purée de pommes de terre
(wołowina po burgundzku, pomidory i pieczarki)
Mousse au chocolat
(mus czekoladowy)

Przedsprzedaż do 18 XI 55 zł/os.
Cena regularna 60 zł/os.

III Prowansja
Tapenada
(pasta z oliwek i anchois)
Soupe au pistou
(zupa warzywna, bakłażan, cukinia, marchew, fasola biała, pesto czosnkowo-bazyliowe)
Cassoulet
(konfitowane mięso kaczki, konfitowane mięso kurczaka, pomidory, fasola biała, kiełbasa, boczek)
Crème brûlée
(budyń francuski z palonym cukrem trzcinowym)

Przedsprzedaż do 18 XI 55 zł/os.
Cena regularna 60 zł/os.

Zarezerwuj do 22 XI pod nr 724 116 444
Uwaga! Ilość miejsc ograniczona!

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej